Over

Ted de Keijzer

Ik ben werkzaam geweest als handvaardigheidleraar in het Vormingswerk en heb daarnaast een Atelier voor Tegelkunst geleid. Sinds 2000 fulltime werkzaam als schilder/beeldhouwer.
Het spel tussen, olieverf , ondergrond, de spanning tussen de voorwerpen, de compositie en de huid van de voorwerpen is wat mij fascineert. Alledaagse zaken die in het licht worden gezet, zoals een appel, schaaltje of schoenen. Op deze wijze worden de voorwerpen ontdaan van hun alledaagsheid en ervaren we weer de bijzondere schoonheid.
Door onderwerpkeuze, schilderwijze, kleurgebruik en compositie hebben de schilderijen een moderne uitstraling.

Mijn beelden zijn robuust en sierlijk. Vloeiende golvende bewegingen. Hier en daar een sterke tordering , die een momentum uit een actie doet vermoeden.
De modelbeelden zijn gemaakt in was en daarna wordt er een mal van gemaakt. In kleine oplage (8) worden de beelden gemaakt van beton. Deze werkwijze is exact dezelfde als bij de vervaardiging van een bronzen beeld.
Het gegoten beeld wordt met een speciale bouchardeer-hamer beklopt en afgevormd.
Hierdoor ontstaat een prachtige stenige huid, die bij elk beeld weer enigszins anders is. De beelden zijn All-weatherproof.